0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž
Caffe Belle epoque, raskošnim namještajem, enterijerom i ugođajem, koji podsjeća na najraskošnije palate austrougarske vladavine, uveliko se odvaja od ambijenta uobičajenog za Baš čaršiju. Gotovo je nemoguće zaobići i ne proživeti par trenutaka s njim
Adresa
Baščaršija , Sarajevo, BiH

ISTORIJA

Belle Epoque je izrađen i opremljen upravo u austrougarskom stilu, sa originalnim dizajnom i ambijentom iz tog vremena a s namjerom sjećanja na atentat u Sarajevu 1914.godine, kojom prilikom je ubijen predstolonaslednik Ferdinand i njegova supruga.

LOKACIJA

U južnom dijelu, Baš čaršije, nedaleko od samog centra, gotovo je nemoguće ne primjetiti raskošni caffe , koji odaje utisak slike iz vremena ovog istorijskog perioda-austrougarske carevine.

USLUGA

Ljubazno osoblje vam iz bogate ponude izdvaja vrhunsku JULIUSMEIN caffe te više vrsta torti , plus ZAHER tortu koja dolazi direktno iz Beča iz Taher hotela.

UNUTRAŠNJOST

Dvospratna kaffeteria sa VIP ložom i galerijom, u potpunosti prilagođena vremenu najveće raskoši austrougarske vladavine, arisrokratskog ranga.

Belle epoque ili Poslednji valcer u Sarajevu/FILM/

Film prikazuje Sarajevo pod austrougarskom okupacijom, u koje Evropa stiže kroz novi način života, automobile, kabare, kino, prostitutke, evropski razvrat i intrige. Među hiljadama prevaranata, spletkaroša i špijuna koji su tada preplavili Bosnu i koji rade za ko zna koga stiže i jedan Francuz, kasnije poznati filmski snimatelj De Beri, s prvom filmskom kamerom. Upravo tom kamerom, igrom slučaja, Anton Valič snimiće neverovatne, autentične kadrove atentata 28. juna 1914. godine u Sarajevu.
belle 1.JPG
 
 
belle 5.JPG
 
 
belle 6.JPG
 
 
belle 2.JPG
 
 
belle 4.JPG
 
 
belle 3.JPG
 
 
belle 8.jpg
 
 
belle 7.jpg